måndag 23 april 2012

Operationen närmar sig


Ny dag för operationen
Så damp det ner ett brev om att operationen blivit flyttad 2 dagar tidigare, det var väl ok och bra, men sedan fick vi efter ett samtal reda på att det var flyttat ytterligare en vecka tidigare och då började tankarna fara och flyga ordentligt. Det var lite att fixa med, barnvakten skulle bestämmas med, skolan underrättas, kläder köpas och Tommys jobb avslutas en vecka innan. Och det viktigaste, vi måste hålla oss friska!

För att undvika baciller hade vi hållit Jesper hemma från förskoleklassen där både Vattkoppor och halsfluss härjade och vi tyckte att vi klarat oss bra. Rasmus är större och lite bättre på hygienen och går dessutom i 2:an med skolplikt så han var en hjälte och traskade till bussen varje morgon själv.
Vår goaste Rasmus tog det väldigt hårt att det redan var dags för operationen. Han var ledsen över att Lovisa skulle få lida och att vi skulle vara borta hemifrån så länge. Mycket gos och kramar och små samtal med honom. När det så återstod bara 2 dagar, lördag och söndag innan måndagens incheck på Sahlgrenska
var både mina och Tommys nerver på utsidan, Vårt tålamod var lika med noll och orken att vara där för killarna och samtidigt gå med tankarna på Lovisa var hemsk. Det var en lördag med mycket skäll och arga ord. Vi rensade luften under söndagens frukost och lugnet gav nytt tålamod till killarna som självklart behövde oss mer än nånsin, de fick mammatid och gostid. Tyvärr ingen Lovisatid eftersom hon skulle badas 3 gånger med bacilltvätt och var tvungen att hållas ren. Bytte lakan och handdukar som en tok. Lovisa hade några kråkor i näsan och för att få bort dessa tog jag näsdroppar vilket resulterade i att hon nös, och då blev vi helnojjiga över att hon var förkyld och att operationen skulle avblåsas. Det var ett par vidriga dagar i väntan och man ville bara låsa in sig, inte prata med nån eller se någon, bara få tiden att gå. Jag tänkte på att jag aldrig skulle orka göra om detta om det blev uppskjutet, men samtidigt ville jag inte skicka en förkyld Lovisa på operation. Men söndagen kom och gick, det var dax att gå och lägga sig för sista gången på länge hemma i sängen och försöka sova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar